Feb 062013
 

Omdat een goede bekende van mij heel veel van last virussen heeft, biologeert het verschijnsel virus me behoorlijk. Ik sta er mee op en ga er mee naar bed.
Ik krijg regelmatig mailtjes van goede bekenden met de boodschap dat ik erg op moet passen voor een bepaald virus. In dit geval gaat het om een computervirus. Ook hier sta ik mee op en ga ermee naar bed.

Voor het gemak veeg ik beide soorten virussen maar even op één hoop. Ze hebben namelijk heel veel “gemeen”.
Ik heb ‘s nachts veel om over na te denken. Centrale vragen zijn:

  1. Waarom zijn virussen altijd onaardig?
  2. Hoe pakken we al die virussen aan?

De eerste vraag is hoe je een virus beleeft. Er zijn kennelijk mensen die ze met een bepaald doel verspreiden uit pesterij of misschien om je banksaldo rood te kleuren.

De tweede vraag kan beantwoord worden met het aanbieden van virusscanners en virusopruimers. Helaas sporen virusscanners niet alle virussen op. In dat geval werken aangeboden virusopruimers meestal niet. Ze kunnen misschien zelfs schade veroorzaken. Als een virus wel ontdekt wordt, dan is het de vraag of er een virusopruimer voor is. Zo ja, dan kan je als mens/computer misschien iets gelukkiger worden. Is er geen virusopruimer beschikbaar, dan rommel je wat aan in de hoop dat er wonderen gebeuren. Maar je moet wel in wonderen geloven!

Goede raad: Als je zelf een virus hebt of je computer heeft een virus, stuur hem nooit door.

 Posted by at 09:33  Tagged with:

Sorry, the comment form is closed at this time.