Jan 122013
 

Mijn vrouw heeft van jongs af aan geluiden in de oren gehad. We weten nu dat het tinnitus (oorsuizen) was. Toch is het twee maal overgegaan. Daar zal ik het niet over hebben. Maar in 2009 begon het opnieuw. Ditmaal was de tinnitus van een heel ander “niveau” dan daarvoor. Tot overmaat van ramp kwam daar nog hyperacusis bij (geluiden van buiten komen vervormd en ontzettend hard aan). Haar leven werd op dat moment een ware lijdensweg. Ik stond erbij en keek er naar, begreep alles en hielp waar kon. Het eerste jaar was vaak een nachtmerrie. Voor haar was het nauwelijks vol te houden. Voor mij stond de wereld ook op zijn kop. Niets was nog leuk. De jaren 2010-2012 gaven geleidelijk verbeteringen.

Mijn vrouw heeft vanaf het begin gezegd dat ze beter wil worden. Het leven heeft anders eigenlijk geen zin. Door haar vastberadenheid en vasthoudendheid is ze weer een eind de goede richting op gegaan. Ik heb daar een steentje (o.a. kopje koffie en eten op tijd) aan bij mogen dragen. Maar alle begin is moeilijk.

Ik wil hier vanuit mijn gezichtspunt beschrijven hoe we het samen volhouden.

 Posted by at 12:51

Sorry, the comment form is closed at this time.