Aug 012013
 

Ik heb vandaag voor de 49-ste keer bloed gedoneerd via Sanquin. Hierna staat nog één keer gepland en dan houdt het op. Ik heb dan hopelijk nog steeds bloed, zonder statines, slaapmiddelen, angstremmers en anti-depressiva. Misschien dat ze tennisballen in mijn bloed kunnen ruiken, want ik tennis zo’n 6 uur in de week. Maar van Sanquin mag je vanaf je 70-ste ineens geen bloed meer geven. Er moet toch een “practische/logische” grens gesteld worden. Regels zijn regels. De levensverwachting van mensen stijgt, dus je kunt langer behandeld worden en Sanquin heeft langer en meer bloed nodig. Maar Sanquin loopt een beetje veel achter. Ik vraag me af waarom die leeftijdsgrens nodig is. Waarom laten ze dit niet gewoon aan de mensen zelf over. Als je arm te veel trilt dan ga je gewoon niet meer. Als ik me ziek, zwak of misselijk voel, stop ik er ook wel mee. En als mijn rijbewijs ingetrokken wordt, stop ik ook.

Advies aan Sanquin: stop met de leeftijdsgrens, laat de natuur een beetje werken en er is een regeltje minder.

Overigens was de bloedafname-assistente vanmorgen na het bloedgeven verplicht om “een verbandje aan te leggen”. Een gewone pleister mocht niet meer. Nieuwe regel.

2013-08-01_Sanquin_Bloedgeven_49x

Bij de bakker hebben ze me later best wel zielig gevonden. Helaas is zo’n vernieuwing niet altijd een vooruitgang. Over een poosje wil men weer besparen en wordt het weer een gewone pleister.

 Posted by at 15:35

Sorry, the comment form is closed at this time.