Jan 192013
 

Ik heb oorsuizen (tinnitus) in de vorm een piep en ruis. Ik heb dus “ruis op de (gehoor)lijn”. Het is storend en ik ben me ongeveer 4 jaar van bewust. Als ik sport of op een andere manier druk bezig bezig ben, valt het nauwelijks op.

Mijn vrouw kreeg in 2009 voor de 3e keer in haar leven tinnitus. En zoals zij zegt is dat echt geen oorsuizen, maar zijn er dit keer een heel scala van geluiden, zoals keihard sissen, het geluid van knetterend onweer, harde tikken, het geluid van een voortrazende trein, het keiharde geklater van een enorme waterval en andere geluiden. Deze en andere geluiden zijn er bij haar in wisselende samenstelling en niveau.

Het blijkt maar weer dat de ene tinnitus niet te vergelijken valt met de andere. Het ene mag je met een vriendelijk woord “(oor)suizen” noemen het andere is toch meer van het type “donder en bliksem”.

Sorry, the comment form is closed at this time.