May 112013
 

De Belgische media berichten op 10 mei 2013 kort samengevat: Het Syndicaat van Vlaamse Huisartsen wil graag dat ontstekingsremmende pijnstillers zoals Ibuprofen en Diclofenac nog uitsluitend op doktersvoorschrift verkocht mogen worden. De reden is dat deze producten, zelfs in de laagste dosering de maagwand aan kunnen tasten. Het spijsverteringsstelsel wordt aangevallen en je kunt er zelfs maagbloedingen van krijgen. Vlaamse huisartsen met een aantal jaren ervaring hebben dat allemaal in hun praktijk meegemaakt.

Ik dacht dat geneesmiddelen er zijn om te genezen. Als je dit leest, vraag je je af waarom dit soort middelen er nog zijn. Er is toch geen enkele cliënt/patiënt die om dit soort bijwerkingen vraagt. Daar zit je niet op te wachten. En moeten we niet af van de vanzelfsprekendheid dat elk medicijn bijwerkingen heeft? Zou het niet beter zijn dat de (Vlaamse) huisartsen de pharmaceutische industrie laten weten, dat ze betere producten moeten gaan maken?

Voor de cliënt/patiënt is er nog de uitdaging om ontstekingen proberen te voorkomen. Dat zal ongetwijfeld ook met levenswijze te maken hebben.

Sorry, the comment form is closed at this time.