Dec 092013
 

De GGD in Zuidoost-Brabant heeft onderzoek gedaan naar eenzaamheid onder ouderen van 65-plus. Op de vraag of de ouderen hulp willen om iets aan de eenzaamheid te doen antwoordt 80% van de ouderen dat ze niet eenzaam zijn. Maar ja … er zijn nog meer vragen en dan blijkt uit die antwoorden dat bijna de helft van de ouderen objectief gezien toch matig tot ernstig eenzaam is.
Als ik zoiets lees dan denk ik dat objectief eenzaam misschien wel opgedrongen eenzaamheid is.┬áJe maakt het “probleem” groter dan het is. De volgende stap is waarschijnlijk dat deze objectieve eenzaamheid in al haar facetten moet worden bestreden. Daar is geld voor nodig. Dat geld is er niet en het “probleem” zal nog groter worden.
Ik houd me toch maar vast aan de ouderen waarvan 80% zegt “ik ben niet eenzaam”.

 Posted by at 07:18

Sorry, the comment form is closed at this time.