Jan 152013
 

Ik haal al 4 jaar wekelijks een paar lekkerbekjes bij een viskraam. Lekkerbekjes gemaakt van kabeljauw. Niet goedkoop, maar dan heb je ook kwaliteit. Ze worden heerlijk gebakken. En dan komt de vraag van de visverkoper: “met of zonder kruiden?”. De eerste keer zei ik voorzichtig “zonder”. Ik keek naar de pot met kruiden en zag dat het kruiden van Verstegen waren. Thuis had ik al veel gedroogde kruiden van deze producent en daar was ik erg tevreden over. Vier jaar geleden ging ik in de supermarkt op de pot viskruiden van Verstegen kijken naar wat er allemaal in zat. Er stonden o.a. E-nummers, zoals E621 op het etiket. E621 valt in de categorie smaakversterkers (ook bekend als MSG). Vandaag keek ik op de website van Verstegen.  Is daar nog iets te vinden is over E621?. Het antwoord is “Geen resultaten gevonden”.  Vanmorgen heb ik in de supermarkt nog even gekeken naar de huidige pot met viskruiden van Verstegen. In eerste instantie zag geen geen E621. Wel stond de smaakversterker Mononatriumglutamaat op het etiket. Weer naar de website, maar ook nu vond ik geen resultaten bij de zoekactie op “mononatriumglutamaat”. Als ik bij “Verstegen voor thuis” zoek op MSG dan komt er niets. Bij “Verstegen voor professionals” komt het woordje MSG wel voor maar dan in de betekenis van “zonder MSG”. Daar blijkt dat er een reeks “Verstegen Pure” producten zijn zonder deze toevoeging. Er worden alleen natuurlijke smaakversterkers toegevoegd om producten hun eigen unieke smaak te geven. Of er één voor vis bij zit weet ik niet. Ik heb die niet kunnen vinden.
Mijn voorzichtige conclusie is dat Verstegen:

  • de smaakversterkers (MSG) probeert uit te bannen.
  • de vermelding E621 op de potten met kruiden en op de eigen website vermijdt

O ja, en hoe gebruik ik de vis: ZONDER kruiden. Heerlijk!

Sorry, the comment form is closed at this time.