Jan 132013
 

Ik doe al jarenlang de boodschappen en ben een kritische consument. Ik let op o.a. de houdbaarheidsdatum, de prijs, de uitstraling (soms ook de instraling) van het product en inmiddels ook op de lijst van toevoegingen aan het product. De meeste producten hebben een “ingrediënten” lijst. De supermarkten zetten de ingrediënten voor brood en vlees(waren)  op een etiket. De warme bakker en de koele/keurige slager kunnen meestal nog zonder etiket werken. Je staat er bijna versteld van hoeveel men allemaal op zo’n klein etiket kan schrijven. Het is nauwelijks te lezen. Bij mij is het het verstand met de jaren toegenomen, maar mijn ogen zijn er niet beter op geworden. Dus het is een worsteling om alles te lezen. Daarna probeer je te snappen wat er allemaal staat. Je wordt er gewoon niet goed van. De ene producent gebruikt E-nummers met/zonder verder aanduiding, een andere producent geeft alleen de namen van de E-nummers. Om er meer inzicht in te krijgen heb ik het boekje Wat zit er in uw eten? gekocht en verder op Wikipedia gezocht. Nou, er is letterlijk een boekje voor me open gegaan. Daar kom ik zeker op terug!

Sorry, the comment form is closed at this time.