Daan

 

Over_Daan_201206_253x350Daan Vossebeld  

Verre verleden

Door genealogisch onderzoek van vooral mijn vrouw en mijzelf en veel gesprekken binnen de familie is veel over ons verleden bekend geworden en daarna gepubliceerd in diverse boeken. Deze zijn vanwege privacyredenen alleen bedoeld voor, en verspreid binnen, de naaste familie.

Verleden

  • Geboren in 1944 in Vriezenveen. Veelzijdige en boeiende jeugd gehad.
  • Mooie start gemaakt op de Prinses Beatrix kleuterschool, daarna naar de Rehobothschool, vervolgens het Christelijk Lyceum in Almelo.
  • Van 1962-1966 Weg-en Waterbouw gestudeerd in Delft en op tijd (maar wel te vroeg) gestopt.
  • Van 1966-2004 bij achtereenvolgens Philips in Apeldoorn en Eindhoven gewerkt in de computerindustrie en de IT. Hard gewerkt in diverse afwisselende functies en veel samengewerkt met heel bijzondere mensen.
  • Jarenlang actief geweest in o.a. kerkenwerk en jeugdwerk.
  • In mijn vrije tijd diverse softwarepakketten ontwikkeld in de programmeertalen Dbase, Clipper, Xbase++, eXPress++, Visual Basic (Excel).

Heden

  • Gepensioneerd, maar toch altijd bezig. Eigen softwareontwikkeling, o.a ook voor de tennisvereniging Wettenseind.
  • In de loop der jaren heb ik een algemeen softwaresysteem Collection ontwikkeld waarmee ik veel gegevensverzamelingen kan documenteren (b.v. adressen, boeken, CD’s, DVD’s, recepten, familiearchieven, ansichtkaarten, logboeken, kunstcollecties, enz.).
  • Vanaf 2009 kregen we te maken met een ernstige vorm van tinnitus & hyperacusis en vervelende virussen. Mijn vrouw Arda is het lijdend voorwerp en ik heb noodgedwongen veel man-telzorgtaken op me genomen. Gezamenlijk op familebezoek gaan is er niet meer bij en de vakantie vieren we met zijn tweeën in onze mooie tuin. Ik volg de ontwikkelingen op het gebied van de “bestrijding” en het “leren leven met” tinnitus & hyperacusis dagelijks op o.a. op het zeer aanbevolen Tinnitus & Hyperacusis forum van de NVVS.
  • Ik ben me er de laatste jaren ook meer bewust van geworden dat ons voedsel kunstmatig smaakvol, aantrekkelijk ogend en bewaarbaar gemaakt wordt door kunstmatige toevoegingen (E-nummers). Teveel om op te noemen. En hoewel ze allemaal door de Europese Unie goedgekeurd zijn, zijn ze volgens velen niet aan te raden of zelfs gevaarlijk. Ik vraag me af of we niet doorgeschoten zijn in onze manier van leven.

Toekomst

Veel plannen, maar niet voorspelbaar wat daarvan gerealiseerd kan worden.

Doel van de Je kunt me wat website

Ik zal via dit medium van me laten horen over wat me bezig houdt op het gebied van tinnitus & hyperacusis, gezondheid & zorg, voedsel en E-nummers, voedingssupplementen, sport, enz.

Daan Vossebeld
Nuenen